Kun olen niin innokas vaihtoihin osallistuja, ehkä minun on aika kerätä tänne vähän listaa helpottamaan vaihtokavereiden hommia, eli:

Mistä pappi tykkää?

*Pappi tykkää väreistä: mustasta, vihreästä (metsän- tai sammalen- sekä omenanvihreästä), sinisestä (taivaansinisestä, niin päivä- kuin yötaivaan), lilasta, oranssista, myös ruskeasta sekä liukuvärjätyistä t. ns. käsinvärjätyistä pinnoista langoissa, kankaissa ja papereissa.

*Pappi tykkää vintagesta, samplerityyppisistä ristipistomalleista ja kuvista, itämaisista tunnelmista, lohikäärmeistä, ritariromantiikasta, linnuista, tilannekomiikasta, filosofiasta, psykologiasta, mietelauseista, (Jane Austen -lainausten ympärille kehitetyt ristipistomallit ovat ihania!), italowesterneistä ja englantilaissarjoita (erit. Scherlock Holmes), Beatrix (ei Harry!) Potterista, alkuperäisistä (Tove Jansonin itse piirtämistä, ei japanilaisista!) Muumeista, Halloweenista, mystiikasta... Ja vanhojen ompelukoneiden kuvista, ompelu- tai muuten käsityöaiheisista ATC:ista, ristipistomalleista, kankaista, korteista; apinoista, pandoista, koirista, lapsista...

*Pappi tykkää kaikenlaisista (luulisin?) käsitöistä ja monenmoisesta askartelusta, piirtämisestä ja maalaamisesta öljyväreillä.

* Mm. Isa Vautierin, Muriel Brunetin,  Barbara Anan, Helga Mandlin, monet ranskalaistyyppiset  pistelymallit ovat tällä hetkellä suosiossa.

* Pidän myös muusta tekstillisestä: kauniista ja/tai oivaltavista teksteistä pistelyissä, leimoissa, papereissa, kankaissa...

*Pappi harrastaa myös satunnaisesti laulamista, pianonsoittoa ja tai-jia.

*Lempilukemista ovat erilaiset käsityölehdet ja -kirjat. Moda, Kauneimmat Käsityöt, Cross Stitcher, The World of Cross Stitching ja Cross Stitch Gold tulevat kotiin asti, muita ostelen satunnaisesti, joskin usein...

*Pappi tykkää langoista, nauhoista, pitseistä, napeista, vanhanajan kiiltokuvista, vintagepostikorteista, postimerkeistä. - Ja pyykkinarukuvista! Leimattuina, kirjontamalleina, postikortteina... (kummallista, eikö?)

Keräilen siis:

* pyykkinarukuvia erilaisissa muodoissa

* kurjen kuvia

* ompelu- tai yleensä käsityöaiheisia kortteja, käsityömalleja, kankaita...

* Vanhojen ompelukoneiden kuvia, painettuna, pistelymalleina...

* Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun piirroksista tehtyjä kortteja yms.

* vintagetyyliä eri muodoissaan

Pappi ei niin kamalasti tykkää:

- Epämääräisestä kierrätysmatskusta, sitä kertyy kotiin muutenkin.

- Askartelusilmistä. Niitä toi isäntä kierrätyksestä ison pussillisen, eri kokoja!

- "Söpöilykuvista" (Pelkäänpä, että alla oleva edustaa sitä laatua, mutta menköön tässä yhteydessä...)

Pappi osaa myös iloita pienistä asioista, ja ymmärtää, ettei lahjahevosen suuhun sovi katsoa!