Pikkuneidin ranteenlämmittimet: Mallihan on tämä, josta itselle tein suuremman koon, pikkuneidille pienemmän. Käytin puikkoja nro 3 ja lanka on näissä tytön kämmekkäissä Novitan Santorini, joulukalenteripaketti Nooralta. Hyvin riitti yksi 50 g kerä.

Pikkuneidin pienessä päässä kevätpiponi näyttää sivusuunnassa tältä:

- Ja tässä alemmassa kuvassa pipo on ison vauvanuken päässä, joka on vielä pienempi... Pipon laen tähtikuviota on näemmä valokuvasta miltei mahdoton hahmottaa. Ja tietysti se näyttäisi siistimmältä meikäläisen isossa päässä, mutta joku käsitys nyt kumminkin...

Neuloin pipon Nalle-langasta (arviolta) 3:n puikoilla. Malli on Shedir, joka toimii hyvin myös hiuksellisen ihmisen päässä, sillä malli on todella joustava, kuten ohjeen esittelytekstissä sanotaankin.

Pikkuneiti toimi pienikokoisena mallina, kun kuvasin nämä nyt valmiiksi saamani kämmekkäät: Tarkemmat tiedot löydät täältä.

Kaksi vauvanuttua Etiopiaan, vauvalankajämistä:
Jacques Cousteau -pipo:
- Mistä lie langanjämistä, mutta vastannee Nallea, koostumukseltaan ja vahvuudeltaan. Käytin 3,5 mm pyöröpuikkoja, mutta hiukka pienemmät olisivat olleet paremmat.
(Jos oikein läheltä haluat pitsimallin nähdä, niin klikkailepa kuvia!)
Eli tässäpä musta Lumiruusuni, "Merino Oro" -villalangasta neulottu. Eihän sitä lankaa loppujenlopuksi kulunutkaan kuin reilu puolikas vyyhtiä.
Naisen kauluri, ohje Suuri Käsityölehti 2/2009: