Toisen kerran jo tänään inspiroidu-skräppihaasteen kimpussa. Aiheena oli skräpätä lyriikkaa. Hectorin Nostalgiaa on suollettu muistinvaraisesti, mutta toivottavasti katkelmat ovat osapuilleen oikein. Lukemista voi helpottaa, jos klikkaat kuvan isommaksi: Ja ketkä ovat nuo salaperäiset nostalgikot: tyttö kansallispuvussa ja poika autonkuljettajan asepuvussa? Nehän ovat tietysti mummu ja pappa, äidin vanhemmat. Tämän kummempaa vihkikuvaa heistä ei valitettavasti koskaan otettu.
Värittelin mustavalkoiset kuvat ProMarkereilla taas, ja laitoin suklaanväriä leimasintyynystä paperin reunoihin, vintagevaikutelman toivossa. Soikiot kuvien ympärillä on leikattu ko. valokuvien kehyksistä otetuista valokuvista.
Huomaatkin, että laulussa mainitaan aika (kello), liitäminen (siivet ja perhonen), peili ja mänty (puu) sekä tähdet, jotka siis sivulle liimailin. Pappa muuten harrasti pienimuotoisesti taskukellojen keräilyä, joten siksi kellossa on vitja.
Mustavalkoiset lehdet ovat jostain mainoskuvasta, mutta taustapaperi sentään ostettua. Sinisellä pohjapahvillakin on oikeastaan symboliarvoa: pappan asepuvun laatat olivat siniset, ja papalla oli myös erittäin kirkkaansiniset silmät.

Ai niin, ja laulussa mainittu unimaailma, mitä se tähän liittyy: Isovanhempieni kuolemasta on kohta parikymmentä vuotta. Silti he ovat erittäin voimakkaasti läsnä elämässäni edelleen. Melkein viikottain he "elävät" unissani.
muistutettiin Inspiroidu-skräppihaasteessa. En heittänyt: Materiaalina kaikkea mahdollista teepussikuorista mainoslehtiin ja -kuoriin - ja joukossa ihan ostomateriaaliakin :). Ruskea kuorma-auto joulukalenterista, ruskea koukero kuvasta ulos on koristeaukollisen kortin ulospainettava "roska", jolle arvasin löytyvän vielä joskus käyttöä...
Autistipoikamme rakastaa asioiden tunnustelemista: kuten hiekan - tai tarkastelemista, kuten ornamenttikoukeroiden, auton pyörien pyörimisen, hiekan valumisen tai lehtien havinan tuulessa.
Tämä on siis omistettu esikoisellemme, joka täytti reilu viikko sitten jo 17 vuotta, eli kuvan ottamisesta on jonkin aikaa!

Linnen keijudecoon yhteistyössä pikkuneidin kanssa:

Pikkuneidin kanssa yhteinen decoaukeama Ninnin kotieläin-decoon:

  haastoi 18.7.2008 käyttämään kuvasta irrotettavia elementtejä:

 haastoi 11.7.2008 käyttämään runsaasti valokuvia:

 haastoi 27.6.2008 käyttämään laatikonpohjilta vanhat "aarteet" pois. Tekstissä lukee "Patskun koiranpäivät". Valitettavasti en onnistunut useallakaan yrittämällä saamaan kullanvärisiä k:ta, r:ää ja a:ta näkymään valokuvassa. Luonnossa ne näkyvät ihan hyvin, mutta salamavalo taitaa "syödä" ne.

13.6. (perjantai): Tämän viikon -skräppihaasteessa ehdotettiin monipuolisen viivoituksen tuomista skräppisivulle. Tämmöinen tuli riparimuistojen maisemista:

En malttanut lisätä paljoakaan viivalinjoja, kun kuvat itsessään tuntuivat niin kauniilta, ettei niitä hennonnut särkeä. Mutta onhan kuvissa itsessään havaittavissa - ainakin hyvällä tahdolla - viivalinjoja: silta, vedenraja, talonseinän väriraja... Vasemmalla on taas kaistele, joka on tarkoitettu sitomisvaraksi, sitten joskus.

Rippikouluviikko on ihan oma maailmansa, myös opettajalle: kolmisenkymmentä nuorta 7 vuorokautta, vuorokauden ympäri vastuulla ja seurana. Tuntui, että tähän aiheeseen sopii sama mietelmä, mikä esiintyy tuolla allaolevassa korttihaasteessakin. Otetaan siitä nyt vielä lähikuva, että näet (toivottavasti) lukea:

Inspiroidu-haasteessa piti olla filminauhan kaltainen elementti, joka pikkuneidin käsinukkeaskartelua kuvaavassa sivussa on tuossa vasemmalla.

"Inspiroidu"-haasteeseen tällä kertaa tämmöinen "appelsiinisivu" - jonka aiheena ovat tulppaanit, hmm. Haasteen ideana oli, että pitää laatia sivun teemasta jonkinlainen 10 kohdan lista. Lista vähän venyi... Lay outiin en ole tippaakaan tyytyväinen, mutta ainakin väreissä on aurinkoa!

Tässä vielä ne 10 + 4 perustelua:

1.) "Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito - eikä sekään ole kovin tärkeää." (kiinalainen sananlasku)

2.) Mummun punaiset tulppaanit erottuvat ympäristöstä.

3.) Meidän keltaiset tulppaanit sointuvat ympäristöön.

4.) Tulppaanit puhkeavat kukkaan heti narsissien jälkeen.

5.) Tulppaanit tuovat väriä puutarhaan.

6.) Tulppaanit kuihtuvat(kin) kauniisti.

7.) Kotoperäiset tulppaanit puhkeavat uskollisesti kukkaan vuosi vuoden jälkeen.

8.) Tuontitulppaanit tarjoavat puuhaa: sipulit istutetaan joka vuosi uudestaan.

9.) Tulppaanit ovat edullisia.

10.) Tulppaanit ovat kauniita.

11.) Tulppaanit ovat hyviä leikkokukkia.

12.) Tulppaanit eivät pröystäile.

13.) Tulppaaneita on tarjolla vaikka kuinka montaa väriä, melkein mustiakin.

14.) Myyrät ja muut ötiäiset eivät tulppaaneista perusta.

Skräppäyshaaste 16.5.2008 (): Esillä Patskun oikea nimi ja lempinimi sekä syntymävuosi.

10.5. 2008 Uusi harrastus, mutta mukava: 1. varsinainen skräppäyssivu, vastaus haasteeseen ().