1500175.jpg

"Sukuni kuvia"

Syanotypia äidin koulussa tekemälle pikkuliinalle. Hauska työ, mutta myrkyllistä! Kangas sivellään syanidisekoituksella. Mustavalkoinen kuva tulostetaan kalvolle negatiivina (tummat kohdat peittävät kankaan eli näkyvät kuvassa valkoisena). Kangas laitetaan aurinkoon, päälle kalvo ja lasilevy. Jonkin ajan kuluttua (riippuu auringonpaisteen voimakkuudesta) kuva on piirtynyt kankaalle. Kuvan väri on aina sininen. Sitten työ vielä silitetään (ja ylimääräiset myrkyt huuhdellaan tietysti pois).

Neulanreikäkameran kuvathan ovat tähän tarkoitukseen omiaan, koska ne tulevat automaattisesti negatiiveina, eli värejä ei tarvitse kääntää.

1472922.jpg

"Elää sittenkin", minitekstiili.

Käsityön taiteen perusopetuksen 2. vuoden yhteisnäyttelyn työ.

Käytetyt menetelmät:

peilin hiekkapuhallus, nypläys, keramiikkatyö, tiffany (lasiperhonen).

1477338.jpg

Inkatauluja. Lanka paineltu puutikun avulla mehiläisvahaan. (Neulaa ei siis ole käytetty, eikä ommeltu.) Intiaanien perinteinen tekniikka, jolla tehtiin esim. maahan haudattavia tai poltettavia kulttiesineitä.

1473550.jpg

Vasemmalta: 2 huovutettua hattua (vihreä myös kirjottu, oranssiin kirjottu tyllinauha), virkattu hattu (puuvillalanka. Malli ollut joskus Kauneimmat Käsityöt -lehdessä).

Alla laukut: ruosteenvärisessä netistä kankaalle tulostettu kuva, joka kirjottu helmillä. Ympärillä pitsi.

Poppanakassi tuunattu mummun kuvalla ja tekstillä "MUMMU" (taustalla papan silmien kuva ja teksti "katse sininen". Oranssi kassi virkattu puuvillalangasta, koristettu virkatuin kukin ja helmin. Musta "marilaukku" tuunattu kirjomalla ja rintakorulla.

1488775.jpg

Lasten tyynyjä.

Ritarityyny: Toiseksi vanhin poikamme piirsi kuvan, jonka kopioin kalvolle. Valotin kuvan ja palan nypläämääni pitsiä valkoiselle kankaalle.Sininen väri spreijattu. Haarniska tulostettu netistä kankaalle, ympärillä koristenauhaa.

"Smile"-tyyny: Tyttäremme piirsi 4-vuotiaana iloisen kolmikon. Jäljensin kuvat litoposterille, leikkasin irti ja painoin kankaalle.

1488783.jpg

Lähikuva ritarityynykankaasta.

1527378.jpg

Tuolinverhoilut.